Майстер-клас “Основи карвінгу”

          Не так давно в наш лексикон увійшло нове слово-карвінг,  яке  означає – мистецтво художнього різьблення елементів і візерунків із різних матеріалів.

Карвінг в кулінарії – це технологія прикраси блюд із овочів та фруктів за допомогою ножа і рук.

Бібліотекарі бібліотеки- філії №2 Івасенко Н.І. та Гавриленко О.В. вирішили організувати майстер-клас «Основи карвінгу. Приготування функціональних напоїв з огірка» для підопічних Територіального центру соціального обслуговування. На нашу пропозицію відгукнулися викладач Ніжинського професійного ліцею побуту та сервісу Деружинська   Світлана Михайлівна та учні ліцею: Бондік  Анастасія, Литвиненко Аня та Карпенко Тетяна.

   Світлана Михайлівна підкувала нас теоретично, розповіла про інструменти та цей вид мистецтва. Під її керівництвом почали робити перші кроки в освоєнні карвінгу.

   Кожен створював красиві різьблені прикраси із моркви, картоплі, кабачків, цибулі, бананів, редиски та перцю, якими можна прикрасити салати, м’ясну нарізку і страви.

   Красиво оформлений стіл запам’ятався гостям, а потім всі смакували лимонадом та смузі із огірків.

  Директор Ніжинської міської ЦБС вручила подяки за проведення майстер-класу викладачу та учням ліцею.

   Запасайтеся терпінням, вірою в себе і ви здивуєте рідних, друзів або колег, якщо освоїте мистецтво карвінгу.

     Івасенко Ніна Іванівна-зав. бібліотекою-філією №2

department_admin